پوسیدگیها و بیماریهای بافت نگهدارنده دندانها همواره و بخصوص در مراحل اولیه توسط معاینه مستقیم دندانپزشک قابل مشاهده نیستند و لازم است که توسط روشهای دیگری به این تشخیص زود هنگام و موثر کمک نمود.از جمله و شاید مهمترین این روشها تصویر برداری با اشعه ایکس یا همان رادیوگرافی می باشد.
در مورد تصویربرداریهای رایج دندانپزشکی میزان اشعه ای که به جنین میرسد بسیار ناچیز است و این مقدار بسیار ناچیز هم با استفاده ازپوشش سربی محافظ تقریبا به صفر میرسد بنابراین در صورت لزوم میتوان از خانم باردار رادیوگرافی های دندانپزشکی را انجام داد و بهتر است که این موضوع به اطلاع کارشناس مربوطه رسانده شود.
تولید تصویر توسط اشعه ایکس همواره با تغییراتی در بافتهای بدن همراه است اما تغییرات در محدوده اشعه ایکس تشخیصی ناچیز است و منجر به بیماری و یا ناراحتی خاصی در بدن نمیگردد.
بلی تمام پروتزها و دندانهای مصنوعی که قابلیت بیرون آورده شدن دارند را باید از دهان خارج نمایید. علاوه بر آن در انجام تصویر برداریهای خارج دهانی و CBCT باید زیور آلات فلزی مانند گوشواره و گردنبند را جدا نمایید.
با توجه به اینکه جدا نمودن زیور آلات ممکن است نیاز به زمان داشته باشد و انجام با عجله این جدا سازی منجر به گم شدن آنها گردد توصیه میشود که قبل از مراجعه به مرکز تصویر برداری آنها را جدا نمایید.
خیر بدن انسان از منابع مختلف اشعه های مضر را دریافت میکند که معمولاغیر قابل اجتناب می باشند. از این منابع میتوان به گاز رادون موجود درهوا بعنوان منبع اصلی اشاره نمود. گاز رادون مسئول نیمی از این اشعه ناخواسته است.نیم دیگر حاصل اشعه های کیهانی که از فضا وارد زمین میشوند و مواد رادیواکتیو موجود در خاک می باشد.
بله یک رادیوگرافی تک دندان معادل چند ساعت تا نصف روز و یک پانورامیک معادل یک تا سه روزویک سری کامل دندان معادل یک تا دو هفته اشعه را به بدن ما تابش میدهند. برای مقایسه باید گفت که نیم ساعت پرواز با هواپیما در ارتفاع 12 کیلومتری سطح زمین معادل یک رادیوگرافی داخل دهانی اشعه به بدن می تاباند.
در استفاده از یک وسیله همواره موارد ایمنی و احتیاطهای لازم ذکر می گردد و استفاده از آن موید این نکته نمی باشد که همیشه خطر وجود دارد بلکه شرط عقل و منطق آن را حکم مینماید. در استفاده از اشعه ایکس نیز این منطق وجود دارد و به عبارت دیگر اگر بتوانیم همین میزان ناچیز اشعه را کاهش دهیم بایستی آن کار را انجام داد.
خیر انجام رادیوگرافی تشخیصی به هیچ وجه این عوارض را بوجود نمی آورد و باید بدنبال دلایل دیگری جهت این موضوع بگردید.
تمام حقوق وب سایت مرکز رادیولوژی دهان، فک و صورت دکتر شهریار شهاب محفوظ میباشد، طراحی شده توسط گروه مشاوران کسب و کار نوین